Hvad er en grænse?

25. oktober 2013
af

Hvad er en grænse? Når man slår ordet grænse op i ordbogen, dukker der mange forskelige svar op. Ifølge ordbogen kan en grænse være mellem to lande, hvor et område slutter, og et nyt begynder, det kan være en fysisk grænse, man rykker ved fx at træne hårdt, eller en personlig grænse man får overskredet enten af andre mennesker eller af en selv. En grænse er nemlig, et begreb der dækker over mange ting. Her på J.U.G- Journalister uden grænser har vi prøvet at undersøge og skrive om forskellige grænser. Vi har fået fat i mange forskellige slags grænser. Lige fra det politiske, med Lars Løkke der har overskredet en grænse overfor vælgerne, ved at misbruge deres penge, til folk der prøver at overskride en fysisk grænse for at flygte til Italien.

Nogen grænser er nemme at se, og er noget du ofte ser i hverdagen. Fx har vi nok alle prøvet at se en pige komme gående i korte shorts og en trøje der stopper 15 cm før den burde, i midten af januar måned, og følt at pigen overskred en grænse omkring påklædning i det offentlige rum.Men nogen af vores grænser ved vi ikke engang, vi har før de bliver overskredet. Det kan f.eks. være en ond kommentar. Vi vidste måske ikke, at sådan en kommentar, ville overskride vores grænse, før den blev sagt. Og for nogen ville den her kommentar være helt normal, men for dig er det langt fra okay. Det betyder jo ikke, at den ene af jer har ret, og den anden tager fejl. Det er personligt hvor jeres grænse går. Og når det gælder personlige grænser, er der intet rigtigt og forkert.

 

Skrevet af chefredaktørerne Astrid Blix Mogensen og Malene Langermann-Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dagens vejr

Arkivet