Er der grænser for ytringsfrihed?

25. oktober 2013
af

Hvor går grænsen for, hvordan man må ytre sig, når man snakker religion? Er det i orden at tale grimt om andre kulture og religioner, selv om man har ytringsfrihed?

Politikere ytre sig om mange ting, bl.a. kultur og religion. Men er det i orden at tale nedtrykkende om andre kulture og religioner, selv om vi har ytringsfrihed?

Det er set før at en eller flere politikere, har udtrykt sig undertrykkende om en religion.

I år 2005 blev der offentliggjort Muhammed-tegninger i Jyllandsposten. Disse tegninger forstillede bl.a. en mand (Muhammed) med en bombe i turbanen. Mange troende muslimer følte sig stødt over disse tegninger.

Jyllandsposten, som havde udgivet Muhamed-tegningerne, modtog efterfølgende utallige læserbreve fra vrede muslimer. Mange troende mente, at man skulle tage hensyn til religiøse følelser og sørge for ikke at nedgøre andres holdninger.

 

Muslimske lande følte sig stødt over tegningerne, og efterfølgende, som protest, brændte de det danske flag. Der blev sendt terrorister til Danmark, som havde i sinde at få dræbt de danske tegnere.

Den 22. februar år 2006 var 139 mennesker blevet dræbt på grund af tegningerne. Er det at tegne undertrykkende tegninger af Muhammed virkelig 139 menneskeliv værd?

 

Der blev lavet en meningsmåling om, hvordan danskerne havde det med tegningerne.

Man spurgte danskere, om de mente, at Anders Fogh skulle sige undskyld på Danmarks vegne, til de muslimer, som følte sig stødt over tegningerne. 79% af de danskere som blev spurgt mente, at Anders Fogh ikke skulle sige undskyld, mens 21% mente, at man skulle. 58% af dem der blev spurgt, havde dog forståelse for de vrede muslimer og kunne forstå deres utilfredshed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dagens vejr

Arkivet