Det er dyrt at leve sundt

25. oktober 2013
af

Når valget står mellem god og dårlig mad, kan det være pengepungen der afgør købet. Den sunde mad stiger nemlig i pris – det gør den usunde derimod ikke.

36593499

Lavere stillede danskere har derfor ikke råd til den nødvendige kvalitet eller variation af mad, hvilket er sundhedsskadeligt.

Den sunde mad bliver dyrere og dyrere – mens priserne på alt det vi ikke bør spise for meget af, stort set ikke er steget. Det er reelt problem, i nutidens samfund.

Særlig folk, der har en lavere social status, som muligvis har børn, er ramt af dette. Deres indkomst er i gennemsnit lavere og det er svært at priotere sund mad, frem for det usunde. Det usunde er meget billigere og indeholder mere sukker og salt, som giver en god smag i munden, så børnene ikke brokker sig.

I løbet af de seneste to år er de sunde madvarer, i gennemsnit steget med 27,8 procent.

De usunde varer derimod er kun blevet 5,7 procent dyrere. Mad spækket med fedt, tilsætningsstoffer og tomme kalorier – det er, hvad der er råd til, når de lavere stillede’s madbudgetter udhules af stigende fødevarepriser.

Usund mad er billigere fordi at det er nemmere at lave, maden er ikke fersk eller økologisk og kvaliteten er generelt lavere.

I én burger vil der ofte være kød fra omkring 1.000 forskellige dyr, og så siger det jo sig selv, at risikoen for at indtage kød fra bare ét dårligt dyr stiger. Salmonella- og colibakterieudbrud forekommer da også oftere og oftere i USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dagens vejr

Arkivet